Droombaan: Paarden Oppas Service

VAN PASSIE NAAR DROOMBAAN 1

VAN PASSIE NAAR DROOMBAAN: Altijd al willen doen wat je leuk vindt en hiermee je geld verdienen? Dat klinkt ideaal. Voor velen klinkt dit als muziek in de oren.

In deze blogserie: ‘Van passie naar droombaan’ volgen we succesvolle ondernemers die vanuit een hobby zijn gestart. Want wie droomt er niet van? Een gat in de markt vinden en ook nog succesvol worden.

 

Ontmoet Sandra | Paarden Oppas Service

Het lijkt zo leuk om van je passie je droombaan te maken. Maar hoe word je succesvol? Sandra Oprel (51) deelt haar ervaringen en geeft jou gouden tips. Sandra is getrouwd en trotse moeder van twee prachtige dochters en een knappe zoon. Twintigers die inmiddels op zichzelf wonen. Ze heeft een eigen bedrijf: de Paarden Oppas Service. Deze unieke bemiddelingsdienst begon in 2008 als vriendendienst en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, waarbij het aantal bemiddelingen jaarlijks verdubbeld! Haar motto? ‘The difficult I’ll do right now, the impossible will take a little while!’

Carrièreswitch

Hoewel ik veel paard gereden heb en paarden verzorgd heb, had ik nooit gedacht dat ik ooit een paardenbedrijf zou hebben. Ideaal gezien wilde ik wel iets met dieren doen. Dierenarts leek me niets omdat dieren dan meestal bang voor je zijn. Ik heb nog even gespeeld met het idee om dierenstewardess te worden omdat ik dieren goed op hun gemak kan stellen. Maar dat vele vliegen en die wisselende werktijden leken me op de lange duur ook niet fijn. Aangezien ik een aardig taalgevoel heb, koos ik voor een vertalersopleiding. Naast mijn werk genoot ik van mijn dieren thuis. Ik heb een tijdje als vertaler gewerkt in Nederland, Engeland en Barbados. Maar ervaarde dat als erg eenzaam werk. Je krijgt je ‘puzzeltje’ toegestuurd, lost het op en stuurt het weer in. Daarom maakte ik een carrièreswitch en ging in Barbados werken als Evenementen Coördinator.

Van fulltime naar parttime

Toen ik terugkwam in Nederland schreef ik de cursus Evenementen Organisatie voor Instituut Laudius en ging ik aan de slag als directiesecretaresse/vertaalster op het hoofdkantoor van de ABN AMRO. Leuk, afwisselend werk en ik had een fijne werkgever. Ik regelde en organiseerde van alles en langzaam aan groeide bij mij het verlangen om dit voor mijzelf te gaan doen. Het liefst wilde ik vanuit huis werken, met flexibele werktijden. Ik schreef op wat mij boeit, wat mijn sterke kanten zijn en welke aspecten/voorwaarden ik belangrijk vind in dagelijks werk. Ik was benieuwd wat er op mij af zou komen en stelde mij open voor een mooie verrassing.

Paard poetsen

Toen kwam het idee van de Paarden Oppas Service: een bemiddelingsdienst die een ervaren Hippische Verzorger regelt voor de paardenhouder als die met vakantie gaat. De oppas neemt vanuit het huis van de paardenhouder de zorg voor de paarden, honden, katten en andere dieren, de post en telefoon over. In de eerste instantie deed ik dit als hobby, naast mijn fulltime baan. Toen ging ik parttime werken en inmiddels run ik de Paarden Oppas Service fulltime. Ik heb de Zakelijk Succes Academie gedaan om me te bekwamen in het ondernemersvak, mijn vragen te kunnen stellen aan een businesscoach en te sparren met andere ondernemers.

Het runnen van de Paarden Oppas Service is heel leuk werk, waarbij ik mijn mensenkennis, organisatietalent en administratieve vaardigheden kan inzetten om bemiddelingen op maat te doen. Ik streef ernaar om niet alleen de kennis en ervaring van de Hippische Verzorger aan te laten sluiten bij de opdracht. Maar zoek ook een goede match qua persoonlijkheden zodat er een langdurige samenwerking kan ontstaan tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Werken met dieren, paarden

Doe waar je blij van wordt

In dit werk ben je met mensen én met dieren bezig. Het is deels zakelijk en deels persoonlijk, omdat ik me inleef in de paardenhouder en wat voor hem/haar belangrijk is en dat benoem en meeneem in de manier waarop ik bemiddel. En je komt nog eens ergens! De meeste opdrachten laat ik doen, maar zelf heb ik ook een aantal vaste oppasadresjes. Lekker even eruit, vaak op een mooie locatie, onder de dieren. Het voelt als een betaalde vakantie! Bijzondere adresjes waren Zuid-Frankrijk en zelfs Peru, waar ik samen met mijn man 5 weken in de Heilige Vallei vanuit een prachtig huis voor paarden en honden gezorgd heb. Daar vandaan ging het bemiddelingswerk gewoon door, via Skype, telefoon en mail. Niet verkeerd toch, als dat je werk is? Begint het al te kriebelen bij je?

Waag die sprong en ga op zoek naar datgene waar jij blij van wordt en wat financieel ook nog wat oplevert!

 
Uitgeroepen tot Horses Product van het Jaar

Ik ben gedisciplineerd. Heb heel veel aan de Marketing gedaan. Dit in combinatie met het feit dat het een gat in de markt is, en ik het bemiddelingswerk met liefde doe, heeft ervoor gezorgd dat de Paarden Oppas Service in 2019 werd uitgeroepen tot Horses Product van het Jaar van Nederland en België! Wat in het eerste jaar begon met slechts een handjevol verzorgers en 10 opdrachten. Bestaat anno 2020 uit 150 Hippische Verzorgers door heel Nederland en daarbuiten en 300 aanvragen per jaar! En ik ben helemaal in mijn sas met mijn werk: ik word er zelf blij van en kan heel veel paardenhouders en paardenverzorgers blij maken.

Mijn advies: blijf niet zitten in een baan die je niet met plezier doet. Schrijf op wat je kan en wil en stuur je verlanglijstje het Universum in!

Praat met veel mensen. Vraag wat zij zien als jouw sterke punten en welke baan volgens hen bij jou past. Wees nieuwsgierig en ontdek wat jij kan gaan doen op deze aardbol!

1 reactie

  1. Lieve Sandra,
    wat een inspirerend verhaal! Mooi dat je jouw levenswandel ook spiritueel benaderd!
    Veel succes verder, het is je van harte gegund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *